Blend ehk kohvisegu

Blend ehk kohvisegu tähendab segu kahest või enamast kohvisordist või liigist. Selliseid segusid luuakse soovitud maitse ja aroomiga kohvi saamiseks.

Kohv on looduslik saadus ja seega mõjutavad selle maitset paljud erinevad faktorid. Erinevate kohviubade kokku segamine annab tulemuseks ühtlase ja rohkete maitsenüanssidega kohvi. Näiteks on paljud filtrikohvid sageli just kohvisegud. Paulig Café New York, Classic või Presidentti on mõned Pauligi tootevalikus olevad kohvisegud, mil on kõigil väga äratuntavad maitseprofiilid. Kohvi maitse varieerub vastavalt hooajale ning seega on kohvidegusteerijate ülesanne hoida kohvi maitseprofiil ühtlane, hoolimata tooraine pidevast muutumisest. Maitset saab kohandada erinevaid koostisosi lisades. Nii nagu pagarid kohandavad täiusliku tulemuse saamiseks küpsetiste retsepte, nii tagab ka kohvidegusteerija igas kohvipakis täiusliku maitse. 

Kohvi maitset mõjutab tugevalt röstimisaste. Lisaks röstimisele mängivad rolli ka liik, kliima, kasvukeskkond ja töötlemisviisid. Kohvis leidub enam kui 800 erinevat aroomi. 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top