Caffé Latte

Caffé Latte, eestlastele tuntud kui late, on espressopõhine piimakohv. Latet serveeritakse traditsiooniliselt kõrges klaasis, kuid tänapäeval pigem suurest kruusist või tassist.

Late on espressopõhine kohvijook, mis koosneb ühest või kahest espressost ja kuumutatud ja vahustatud piimast. Cappuccino’ga võrreldes on lates rohkem piima ja selle pinnal olev piimavahu kiht on õhem. Late on üks populaarsemaid espressopõhiseid kohvijooke, mida võib kohata pea iga kohviku menüüs.

Latel on palju erinevaid valmistusviise.  Seda võib serveerida külmana jäälate nime all, mis ei vaja piima vahustamist ja soojendamist. Espresso segatakse vaid külma piima ja jääkuubikutega. Populaarsed on ka vanilli ja karamelliga latejoogid, seda eriti noorte seas. Sellised maitsed saavutatakse tavalisele latele erinevaid siirupeid lisades. Nii nagu flat white’i või cappuccino puhul, saab ka late peale kauneid latekunsti mustreid kujundada.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top