Crema

Crema on espresso pinnale tekkiv kuldpruun vaht. Crema räägib espresso kohta nii mõndagi – kui crema kiht on väga õhuke või puudub täielikult, siis on espresso tõenäoliselt valesti valmistatud.

Crema moodustub, kui espresso valmistamisel tekkiva rõhu mõjul kohvis sisalduvad õlid ja rasvad veega segunevad. Kreem peaks olema kuldpruuni värvusega ja sametine. Värvus võib sõltuvalt espresso valmistamiseks kasutatud kohvist varieeruda.

Kui crema espresso pinnale ei teki, siis võib olla probleem kohviubade vales jahvatusastmes, vales kohvikoguses või on nende „parim enne“ möödas. Lisaks on crema tekkeks vaja kõrget rõhku, mida tekitab näiteks espressomasin, surudes kuuma vee läbi väga peenelt jahvatatud kohvi.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top