Filtrikohv

Filtrikohvi valmistamiseks kasutatakse kohvimasinat või filtrikoonust. Jahvatatud kohv tõstetakse filtripaberisse ja kallatakse kuuma veega üle.

Filtrikohvi puhul on palju valikuid, näiteks erinevad kohvisegud. Filtrikohvi märgistus Pauligi kohvipakkidel aitab sul õige kohvi valida. Võid kasutada juba valmis jahvatatud kohvi või ise kohviube jahvatada. Hea filtrikohvi saladus peitub õigetes vahekordades ja puhastes seadmetes. Õige kogus kohvi ühe tassi (1,25 dl) kohta on üks teelusikatäis (umbes 7 g).

Rääsunud kohvirasv annab kohvile kibeda ja ebameeldiva maitse, seetõttu on soovitatav kohvimasinat igapäevaselt puhastada. Suurepärase maitse tagab mõõdukannuga värske vee lisamine. Lisaks takistab see kohvirasval kohvimasinasse sadestumist ja nii pikeneb ka kohvimasina eluiga.

Lihtne viis kohvimasina puhastamiseks on kasutada söögisooda segu (3 supilusikatäit soodat 3 liitri sooja vee kohta). Aja jooksul võib masinasse ladestuda ka katlakivi. Eemalda see spetsiaalse katlakivi eemaldusvahendiga ja järgi täpselt juhiseid.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top