Mokakann

Mokakann on Itaalias levinud kohvi valmistusviis kodus kange filtrikohvi valmistamiseks. Hea valik espresso austajatele, kes soovivad kanget kohvi juua.

Mokakannuga pruulitud kohv on tugeva ja täidlase maitsega ning on hea valik neile, kes armastavad kanget kohvi või espressot.

Mokakann koosneb kolmest osast – kõige all on veekamber, keskel alus jahvatatud kohvi jaoks ja üleval kamber valminud kohvi jaoks. Esmalt täidetakse alumine kamber veega. Alusele lisatakse kohv ja seejärel pannakse mokakann kokku. Seejärel asetatakse mokakann pliidile ja kuumutatakse kuni vesi keema hakkab. Keev vesi tõuseb läbi jahvatatud kohvi ülemisse kambrisse. Kohv on serveerimiseks valmis, kui peaaegu kogu vesi on ülemisse kambrisse jõudnud.

Vaata videost, kuidas mokakannuga kohvi valmistatakse! 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top