Traditsiooniline kannukohv

Traditsiooniline kannukohv, nagu selle nimigi viitab, valmistatakse kannus. Enne filtrikohvimasinate kasutuselevõttu oli see väga populaarne meetod kohvi valmistamiseks. Lihtne viis paljudele inimestele korraga kohvi keeta.

Kannukohv on täidlase maitsega, sest selle valmistamisel ei kasutata filtripaberit. Nii jõuavad kõik kohvis sisalduvad õlid sinu kohvitassi ja pakuvad suurepärase maitseelamuse. Kannukohvi valmistatakse kohvikannuga pliidil. Kannu kallatakse külm vesi ja lastakse keema. Seejärel lisatakse vette jahvatatud kohv ja segatakse hästi läbi. Pärast seda ei pea vesi enam tingimata keema, kuid tugevama maitse saavutamiseks võib seda siiski ka pisut keeta. Kannukohvil lastakse enne serveerimiskannu kallamist kohvikannus viis minutit tõmmata. Teise kannu ümber kallamine väldib kohvipuru tassi sattumist.

Kohvikann tuleb pärast iga kasutuskorda hoolikalt puhastada, sest vastasel juhul võivad kohvis sisalduvad õlid kiirelt kannu seintele ladestuda. Rääsunud kohvi jäägid rikuvad ka uue kohvi. Kannu puhastamiseks sobivad ideaalselt söögisooda ja kuum vesi. 

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top