Türgi kohv

Türgi kohv on kohvipulbrist valmistatud kange kohv, mida valmistatakse väikeses vaskkannus.

Türgi kohvil on tugev ja sametine maitse, sest filtri puudumise ja pulberpeene jahvatuse tõttu jõuavad kõik kohvirasvad tassi. Türgi kohvi nimetatakse veel cezve või ibrik.

Türgi kohvi valmistamiseks pannakse kohvikannu korraga kohv ja vesi, mida seejärel ilma segamata kuumutatakse. Lisada võib ka suhkrut. Kohvi keedetakse aeglaselt, et tekiks kohev kohvivaht ehk crema. Seejärael valatakse kohv tassidesse. Enne joomist tuleks oodata umbes pool minutit, et kohvipaks laskuks tassi põhja. Kohvi serveeritakse klaasi külma vee ja tükikese Türgi maiustusega. Traditsiooniliselt kasutatakse tassi põhja settinud kohvipuru tuleviku ennustamiseks.

Õpi selgeks kohviterminid

Avasta Kohvipeediat
Back to top