4 parimat jõulukohvi retsepti

26.11.2020

Jõulud on kohe käes ja tõelise pühadetunde tuppa toomiseks sobivad imehästi piparkoogimaigulised kohvijoogid. Siit leiad neli suurepärast retsepti nende valmistamiseks.

Piparkoogi Caffé Latte

Tõeline jõuluklassika. Ei ole midagi jõuludele omasemat, kui piparkoogimaitse. Ning see sobib suurepäraselt kokku pehme lattega.

 

Vaja Läheb:

  • 30 ml espressot
  • 1,5 dl vahustatud piima või taimset jooki
  • 2 cl piparkoogisiirupit 

Valmistamine:

Valmista klaasi espresso. Sega espresso ja siirup omavahel. Vahusta kergelt piim või taimne jook 
ning vala espressole peale.

Piparkoogi Caffé Mocha

Soovid midagi veelgi uhkemat ja magusamat? Siis sobib hästi šokolaadine jõulumocha. 

 

Vaja läheb:

  • 30 ml espressot
  • 1,5 dl vahustatud piima 
  • 2 cl Tazza kakaod või 1 pakk Tazza kakaopulbrit
  • Piparkoogivahukoort*

Valmistamine:

Vala Tazza kakao või kakaopulber klaasi kõhja. Valmista espresso, lisa klaasi ja sega. Vahusta kergelt piim ja vala espressole. Lisa piparkoogivahukoor ning kaunista kaneeli ja piparkookidega. 

*Piparkoogivahukoor:
Vahusta 0,2 l vahukoort koos 1 tl Santa Maria piparkoogimaitseainega.

Jõuluhõnguline filtrikohv

Kui kodus pole espressomasinat, siis saab pühadekohvi valmistada ka traditsioonilisel filtrimeetodil. Kaneel ja kardemon tõstavad tavalise kohvi täiesti uutesse kõrgustesse ning piparkoogivahukoor aitab maiust viimistleda.

 

Vaja läheb

  • 60 g kohvipuru
  • 1 liiter vett
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 2 tl jahvatatud kardemoni
  • Piparkoogivahukoort*

Valmistamine: 

Pane maitseained filtrikoonusesse kohvipuru peale ja valmista filtrikohv nii, nagu seda tavaliselt teed. Serveerimisel lisa piparkoogivahukoor ja kaunista kaneeli ja piparkoogitükikestega. 

*Piparkoogivahukoor:
Vahusta 0,2 l vahukoort koos 1 tl Santa Maria piparkoogimaitseainega.

Jõuluõunakohv

Õunad, karamell, kaneel … jõuluõunakohv on täieslik jook niisama joomiseks või piparkookide kõrvale.

 

Vaja läheb:

  • 4 cl õunapüreed
  • 2 cl karamellikastet
  • 30 ml espressot
  • Näputäis kaneeli
  • 2 dl piima
  • Vahukoort

Valmistamine:

Vala õunapüree, karamellikaste ja kaneel umbes 250 ml suurusesse klaasi või kruusi. Valmista espresso ja lisa see klaasi koos sooja piimaga. Aseta peale vahukoor ja kaunista karamellikastme ning kaneeliga. 

Back to top